تاثیر ویروس کرونا بر صنعت گردشگری جهان
پردیس فناوری کیش_ طرح مشاوره متخصصین صنعت و مدیریت_ گروه خبری: مالی و اقتصادی
با اعمال ممنوعیت از سوی دولت چین و سایر کشور ها، عدم حضور توریست های چینی در منطقه آسیا-پاسیفیک به شدت احساس میشود و صنعت گردشگری این منطقه را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
شیوع ویروس کرونا در ووهان، دولت چین را وادار کرده تا تمامی تور های توریستی و پکیج های پرواز-هتل را ممنوع کند و اکنون ما شاهد تأثیرات چشمگیر آن بر صنعت گردشگری در سراسر جهان هستیم.
چین بزرگترین بازار گردشگری سفرهای خارجی در جهان است. این کشور در سال ۲۰۰۰ میلادی، ۴.۵ میلیون گردشگر را به سراسر جهان فرستاده بود که این آمار تا سال ۲۰۱۸ با رشدی حیرتانگیز به ۱۵۰ میلیون جهانگرد چینی افزایش پیدا کرد.
به گزارش آژانس جهانی گردشگری سازمان ملل متحد، چینی ها کشور سرمایه گذاران در صنعت جهانگردی هستند با صرف ۲۷۷ میلیارد دلار در سال، که به معنای ۱۶ درصد از کل سرمایه صرف شده در حوزه گردشگری جهان است.
بنا به اعلام این سازمان بین المللی ۱.۷ تریلیون دلار در سال در صنعت جهانگردی در سراسر جهان سرمایه گذاری میشود.
با این اعمال ممنوعیت ها از سوی دولت چین و سایر کشور ها، عدم حضور توریست های چینی در منطقه آسیا-پاسیفیک به شدت احساس میشود چرا که صنعت گردشگری در این منطقه وابستگی شدیدی به گردشگران چینی دارد و حتی گردشگری اروپا و آمریکا نیز تحت تأثیر این محدودیت ها تحت فشار قرار خواهد گرفت.
بیل اورتون، مالک ۷۷ ساله یک آژانس گردشگری در استرالیا گفت که تنها برای ماه فوریه ۱۵ تور گردشگری آژانسش کنسل شده و زیان بزرگی دیده است.
وی میگوید: چینی ها حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد مشتریان من هستند. من فکر میکنم دولت متوجه تاثیرات مخرب این وضعیت بر روی درآمدزایی و مشاغل مرتبط با گردشگری نیست. پارک های تفریحی و هتل ها زیان خواهند دید. چینی ها بزرگترین مشتریان بازار گردشگری جهانی ما هستند.
در ژاپن کاهش شمار گردشگران چینی هماکنون در شهر «آساکوسا» یکی از محبوبترین مقاصد گردشگری ژاپن مشهود است.
یک فروشنده تنقلات سنتی ژاپنی در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه بیان میکند: «امسال قطعا شاهد افراد کمتری هستیم. فکر میکنم کمتر از نیمی از گردشگران سال گذشته یا دوسال گذشته را شاهد هستیم.»
شمار گردشگران چینی که تعطیلات خود را در ژاپن میگذرانند از ۴۵۰ هزار نفر در سال ۲۰۰۳ به ۸.۴ میلیون نفر در ۲۰۱۸ افزایش یافته بود.
«یوکی تاکاشیما» هم که یک اقتصاددان است با اشاره به محدودیتهای مسافرتی اخیر چینیها میگوید: «دستیابی به هدف ۴۰ میلیون گردشگر در سال ۲۰۲۰ برای ژاپن بسیار دشوار خواهد بود.»
به گفته این اقتصاددان، تاثیر کم شدن سفرهای چینیها بر ژاپن فراتر از هتلها، رستورانها و مقاصد گردشگری خواهد بود چراکه گردشگران چینی به طور ویژه برای خریدکردن به ژاپن سفر میکنند.
این اقتصاددان معتقد است با این حال ژاپن به نسبت دیگر مقصد پرطرفدار چینیها یعنی تایلند راحتتر میتواند با این معضل کنار بیاید.
وزارت گردشگری تایلند از وقوع بحرانی در ابعاد بحران بیماری سارس هشدار داده که میتواند به خسارت ۱.۶ میلیارد دلاری ختم شود؛ خسارتی که در حال حاضر در استان «پوکت» این کشور مشهود است.
یک هتلدار در جزیره «پوکت» در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه میگوید: «دو روز است که خیابانها، فروشگاهها و سواحل خالی شدهاند. تمرکز «پوکت» به طور مشخص بر گردشگران چینی است. اگر این شرایط ادامه داشته باشد همه ما دچار خسارت خواهیم شد.»
حتی گردشگری استرالیا که در پی بحران آتشسوزیهای اخیر دچار خسارت شده نیز بهنظر میرسد از تاثیرات معضل کم شدن گردشگران چینی در امان نباشد.
با توجه به اینکه شمار گردشگران چینی استرالیا در شش سال اخیر به دو برابر رسیده است حدود ۱۵ درصد از گردشگران خارجی استرالیا را شهروندان چینی تشکیل میدهند.
به گفته «ماریو هاردی» مدیرعامل انجمن مسافرتی آسیا – اقیانوسیه، برآورد کردن اینکه این بحران تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، مشکل است.
«هاردی» در مصاحبهای بیان میکند: «فکر میکنم تاثیرات این معضل بین سه تا شش ماه قابل رویت باشد. البته این موضوع به نحوه مدیریت این معضل در هفتههای آینده بستگی دارد.»