فرق بین ویندوز سرور با ویندوز معمولی چیست؟

فرق بین ویندوز سرور با ویندوز معمولی چیست؟

مایکروسافت دو نوع ویندوز را طراحی و روانه بازار کرده است. یک نوع مخصوص کاربران خانگی و دیگری مخصوص سرور است. در این بین ویندوز سرور به گروهی از سیستم عامل ها اشاره می کند که شرکت مایکروسافت آنها را برای استفاده بر روی سرورها ارائه کرده است. این یعنی مایکروسافت به گونه ای ویندوز سرور را طراحی کرده که فقط در محیط های تجاری بتوان از آنها استفاده نمود.

از همین تعریفی که برای ویندوز سرور بیان کردیم می توان به فرق ویندوز سرور با ویندوز معمولی پی برد. این ویندوز شامل چندین و چند نسخه متفاوت و مختلف ویندوز است. از جمله ویندوز سرور ۲۰۰۳ ، ۲۰۰۳R2، ۲۰۰۸ ، ۲۰۰۸ R2، ۲۰۱۲ ، ۲۰۱۲R2، ۲۰۱۶ و ۲۰۱۹. معماری که در این نوع ویندوزها استفاده شده بیشتر مبتنی برWindows NT  است و کاربرد ویندوز سرور متفاوت از ویندوز معمولی است.

در ادامه به مهم ترین تفاوت ویندوز سرور با ویندوز معمولی به صورت کامل اشاره خواهیم کرد:

 

تفاوت ویندوز سرور با ویندوز معمولی در نوع دسترسی

 

از دیگر موارد مهم در مقایسه ویندوز سرور با ویندوز معمولی می توان به نوع دسترسی بین این دو ویندوز اشاره کرد. به طور مثال در ویندوز سرور، شما هرگز این دسترسی را ندارید که وارد اکانت مایکروسافت خود شوید. همین مورد می تواند دسترسی های شما را تا حد زیادی کاهش دهد. به دلیل اینکه به وسیله این اکانت می توانید برای دانلود فایل، اسناد فولدر‌های مهم از طریق OneDrive یا Office Apps استفاده نمایید.

 

اتصال های موجود در شبکه

 

اتصال های موجود در شبکه از دیگر آیتم های مربوط به تفاوت ویندوز معمولی با ویندوز سرور است. به طور مثال اگر شما نیاز به اتصال تعداد بالای شبکه در ویندوز معمولی را دارید به طبع این ویندوز هرگز نمی تواند پاسخگوی انتظارهای شما باشد.

به دلیل اینکه این ویندوز بیشتر از ۲۰ اتصال را پشتیبانی نمی کند. اما در ویندوز سرور به دلیل اینکه این ویندوز مختص به همین کار طراحی و تولید شده، به هر اندازه که مایل باشید می توانید اتصال های شبکه را به شرط اینکه ظرفیت سخت افزاری به اندازه کافی در اختیار داشته باشد، مورد پشتیبانی خود قرار دهد.

 

فرق ویندوز سرور با ویندوز معمولی در پشتیبانی کردن از حافظه

 

از دیگر موارد مهم در تفاوت ویندوز معمولی با ویندوز سرور می توان به اندازه های متفاوت حافظه پشتیبانی اشاره کرد. به طور مثال ویندوز ۱۰ برای نسخه X86 توانایی پشتیبانی از یک حافظه ۴ گیگابایتی را دارد. همچنین نسخه های ۶۴ بیتی هم توانایی پشتیبانی از یک حافظه ۲TB را دارا می باشند. اما همین اعداد و ارقام در ویندوز سرور چند برابر می شود. این یعنی ویندوز سرور به دلیل دارا بودن فضای ذخیره سازی بیشتر، به طبع از حافظه سیستم پشتیبانی بهتری هم برخوردار هستند.