۲۴ کشوری که زنان قدرت سیاسی بیشتری دارند : ایران رتبه ۱۴۱
ایران در فهرست ۲۴ کشوری که زنان قدرت سیاسی بیشتری دارند در رتبهی ۱۴۱ قرار گرفته است.
این گزارش نشان میدهد سرعت کم شدن فاصله بین زنان و مردان آهستهتر از حد انتظار است، اما دیدگاههای جالبی از نقش زنان در جوامع دنیا نیز ارائه میکند.
بسیاری از کشورها که در این ردهبندی رتبهی بالایی دارند، دموکراسیهای غربی هستند که تفکری پیشرو دارند، اما دیدن بعضی کشورها در این فهرست کمی عجیب است.
میتوانید این کشورها را در ادامه ببینید.
۲۴. ایتالیا
بر اساس نظرسنجی مجمع جهانی اقتصاد، ۴۴درصد مقامهای وزارت در ایتالیا در اختیار زنان سیاستمدار است، که در دنیا این ۱۰امین بیشترین سهم زنان از قدرت سیاسی است. به علاوه ۳۱درصد اعضای پارلمان را نیز زنان تشکیل میدهند. این دو عامل باعث شدهاست زنان ایتالیایی جز قدرتمندترین زنان سیاستمدار دنیا باشند و ایتالیا در فهرست ۲۴ کشوری که زنان قدرت سیاسی بیشتری دارند جایگاه و رتبهای داشته باشد.
الساندراموسولینی، عضو ایتالیایی پارلمان اروپا، جد او دیکتاتور سابق ایتالیا، بنیتوموسولینی است.
۲۳. انگلستان
رییس دولت اسکاتلند نیکلاس استرجن و وزیر کشور انگلستان ترسا می، از برجستهترین وزیران زن بریتانیا هستند. و بریتانیا نسبت به سالهای نخستوزیری مارگارت تاچر پیشرفت کردهاست، که این باعث شدهاست انگلستان یکی از بهترین کشورها برای زنان سیاستمدار باشد.
نیکلاس استرجن، رهبر حزب ملی اسکاتلند، در خلال رویداد یک کمپین، در کیلمارناک از مدرسهی آشپزی بازدید میکند، آوریل ۲۰۱۵.
مطلب مرتبط :http://ipcce.ir
۲۲. آرژانتین
آرژانتین تاریخچهای طولانی از رهبران زن قدرتمند، از جمله اوا پرون معروف، دارد. این کشور از نظر تعداد زنان پارلمان رتبهی ۲۵ام را دارد، و از نظر سالهای ریاستجمهوری یک زن، ۱۴امین رتبه را دارد. اینکشور در فهرست کشوری که زنان قدرت سیاسی بیشتری دارند رتبهی ۲۲ را از آن خود کرده است.
کریستینا فرناندز دکرشنر، رییسجمهور آرژانتین، در جلسهای با فرمانداران در کاخ صورتی واقع در مقر دولت در بوینسآیرس، به سخنرانی اکسل کیسیلف، وزیر اقتصاد، گوش میکند، ۳۰ ژانویه ۲۰۱۵.
۲۱. موزامبیک
موزامبیک از نظر تعداد زنان عضو پارلمان رتبهی ۱۵ام را دارد. ۴۰درصد کرسیهای مجلس قانونگذاری این کشوردر اختیار زنان سیاستمدار است. همچنین لویزا دیوگو به عنوان یک زن مدت ۶ سال از ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۰ نخستوزیراین کشور بودهاست.
گراسا ماچل، بانوی اول سابق موزامبیک، اهل افریقای جنوبی، در معرفی روز فرهنگ و ورزش ماندلا در ۲۰۱۳ سخنرانی میکند.
۲۰. کاستاریکا
لورا چینچیلا، تنها رییسجمهور زن کاستاریکا در ۵۰ سال اخیر، در ۲۰۱۴ دفتر ریاستجمهوری را ترک کرد. در طول ۴ سال ریاستجمهوری او ۴۱درصد وزیران کشور زن بودند. این باعث شدهاست کاستاریکا ۲۰امین کشور زنان سیاستمدار قدرتمند باشد.
رییسجمهور سابق کاستاریکا به همراه پاپ فرانسیس در بازدید از این کشور.
مطلب مرتبط :http://ipcce.ir
۱۹. فرانسه
زنان قدرتمند سیاستمدار مانند مارین لوپن باعث شدهاند زنان فرانسوی جز قدرتمندترین زنان سیاستمدار دنیا باشند. نیمی از مقامهای وزارت در این کشور در دست زنان است، افتخاری که در این نظرسنجی تنها نصیب ۳ کشور دیگر شدهاست.
مارین لوپن، رهبر حزب سیاسی جبههی ملی فرانسه، پس از اینکه دوباره انتخاب شد، در کنگرهشان در لیون واکنش نشان میدهد، ۳۰ نوامبر ۲۰۱۴.
۱۸. سوییس
۴۸ درصد وزیران سوییس، از جمله مقامهای عالیرتبه مانند نخستین ویدمر شلامپ، زنان هستند. این موضوع سوییس را در بخش وزیران زن نظرسنجی مجمع جهانی اقتصاد در رتبهی ۱۲ام قرار میدهد. در فهرست کشوری که زنان قدرت سیاسی بیشتری دارند جایگاه سوییس هجدهم است.
وزیر دارایی سوییس، نخستین ویدمر شلامپ.
۱۷. فیلیپین
در ۵۰ سال اخیر، دوران حکومت رییسجمهوری زن، فقط در ۴ کشور از دوران حکومت رییسجمهوری زن در فیلیپین بیشتر بوده است. گلوریا ماکاپاگالارویو ۹ سال، از ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۰، به عنوان رییسجمهور این کشور خدمت کرد. این کشور از ۱۹۶۵ به مدت ۱۶ سال تحت رهبری زنان بودهاست.
گلوریا ماکاپاگالارویو، رییسجمهور سابق فیلیپین، برای جرج دبلیو بوش جوک تعریف میکند.
مطلب مرتبط http://ipcce.ir
۱۶. اسلوانی
النکا بریتساک تا ۲۰۱۴ نخستوزیر بود و درحالحاضر ۴۴درصد وزیران این کشور زن هستند، برای همین اسلوانی در این بخش جز ۱۰ برترین کشور است.
نخستوزیر سابق اسلوانی، النکا بریتساک.
۱۵. نیوزیلند
۱۱ سال از ۵۰ سال اخیر نیوزیلند تحت رهبری زنان سپری شدهاست، که ۹ سال آن به رهبری هلن کلارک بودهاست. این کشور جزیرهای در کل از نظر تعداد وزیران زن رتبهی ۲۰ام را دارد. ۳۳درصد وزیران این کشور زن هستند.
هلن کلارک، نخستوزیر سابق نیوزیلند، اکنون مدیر برنامهی عمران سازمان ملل متحد است.
۱۴. افریقای جنوبی
با اینکه ۴۲درصد اعضای پارلمان افریقای جنوبی زن هستند، و این یکی از بالاترین آمارها است، این کشور در بخش خاصی از نظرسنجی اقتصاد برتری ندارد. این کشور در ۵۰ سال اخیر رییسجمهور زن نداشتهاست.
وزیر زنان افریقای جنوبی و وزیر سابق منابع معدنی، سوزانشابانگو.
۱۳. هلند
۴۷درصد وزیران هلندی زن هستند، که از همهی کشورها، به جز ۶ کشور، بیشتر است.
وزیر آموزش و پرورش هلند، جت باسمیکر، در ضیافت شام دولت شرکت میکند.
۱۲. کوبا
پارلمان کوبا، مجلس ملی قدرت خلق، سومین بالاترین سهم زنان را از قدرت سیاسی در بین کشورهای نظرسنجی مجمع جهانی اقتصاد دارد. ۴۹درصد اعضای حزب کمونیست کوبا که در مقر این حزب کرسی دارند، زنان هستند.
یک زن پرچم کوبا و واتیکان را هنگام بازدید پاپ فرانسیس از کوبا در ۲۰۱۵ به اهتزاز درمیآورد.
۱۱. آلمان
آنگلا مرکل از ۲۰۰۵ تاکنون آلمان را رهبری کردهاست، و آلمان را از نظر رهبری زنان در مقام ۱۲ام قرار دادهاست. مرکل در دنیا تقریبا به عنوان قدرتمندترین زن اروپا شناخته میشود.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان.
مطلب مرتبط :http://ipcce.ir
بولیوی یکی از دو کشوری است که در این نظرسنجی تعداد زنان پارلمانشان از مردان بیشتر است. ۵۳درصد اعضای مجلس قانونگذاری این کشور زنان هستند.
اوا مورالس، دختر اوو مورالس رییسجمهور بولیوی در اعتراضهایی به ناپدید شدن ۴۳ دانشجوی مکزیکی که در پایتخت بولیوی برگزار شد، شرکت میکند.
۹. هند
هند در طول ۵۰ سال گذشته، ۲۱ سال تحت رهبری زنان بودهاست، و این دومین بیشترین سهم در کشورهای این نظرسنجی است. ایندیرا گاندی، نخستین نخستوزیر زن هند، ۱۵ سال در این منصب بود.
سونیا گاندی، رییس حزب کنگرهی ملی هند، عضوی از خاندان سیاسی نهرو-گاندی.
۸. بنگلادش
هیچ کشوری در نظرسنجی مجمع جهانی اقتصاد وجود ندارد که بیش از ربع قرن اخیر توسط زنان اداره شده باشد، زمان رهبری بنگلادش توسط یک زن به این مدت نزدیکتر است. ۲ نخستوزیر زن، شیخ حسینه و خالده ضیا در مجموع ۲۲ سال این کشور را رهبری کردهاند.
نخستوزیر بنگلادش، شیخ حسینه.
۷. رواندا
رتبهی بالای رواندا در قدرت سیاسی زیاد زنان، تا حد زیادی به خاطر داشتن بالاترین نسبت اعضای زن پارلمان به اعضای مرد است. ۶۴ درصد اعضای پارلمانی این کشور زنان هستند.
لوییس موشیکیوابو، وزیر امور خارجهی رواندا.
۶. ایرلند
در ۵۰ سال اخیر، ایرلند ۲ رییسجمهور زن داشتهاست: مری رابینسون و مری مکآلیس. این ۲ زن در مجموع ۲۱ سال رهبری این کشور را به عهده داشتند، که این سومین طولانیترین دورهی رهبری زنان در این فهرست است.
فرانسیسفیتزجرالد و جوآن برتون لایحهی قانونی شدن ازدواج همجنسگراها را در ایرلند امضا میکنند.
مطلب مرتبط : http://ipcce.ir
۵. سوئد
زنان سوئدی جز قدرتمندترین سیاستمداران زن روی زمین هستند. تعداد وزیران زن این کشور از وزیران مرد بیشتر است، و ۵۲درصد شغلهای سیاسی مهم در دست بانوان است. در یکچهارم کشورهای نظرسنجی تعدا زنان در پارلمان بیشتر از مردان است.
کریستینا پرسون، وزیر توسعهی راهبردی سوئد و رییس شورای کشورهای نوردیک.
۴. نیکاراگوئه
۴۷درصد مقامات ارشد دولت نیکاراگوئه، کشوری در امریکای مرکزی، زن هستند. علاوهبر آن، ۴۱درصد اعضای پارلمانی این کشور زنان هستند. هر دوی این عوامل باعث شدهاست این کشور یکی از بهترین مکانها برای قدرت سیاسی زنان باشد.
ویولتا چامورو، رییسجمهور سابق نیکاراگوئه و پسرش پدرو خواکیم چامورو در ۲۰۰۴.
۳. نروژ
نخستوزیر فعلی نروژ، ارنا سلبرگ، از ۲۰۱۳ تاکنون در این مقام است. قبل از او، گروهارلم برونتلان مدت ۱۰ سال در طول دو دورهی مجزا کشور را رهبری کردهاست. همچنین ۴۷درصد وزیران این کشور را زنان تشکیل میدهند، که این ۵امین بالاترین سهم در میان کشورها است.
ارنا سلبرگ، نخستوزیر نروژ.
۲. فنلاند
تنها یکی از کشورهای نظرسنجی مجمع جهانی اقتصاد به زنان قدرت سیاسی بیشتری میدهد، و سهم زنان در مقامهای وزارت در هیچ کشوری بیشتر از فنلاند نیست. ۶۳درصد سیاستمدارن عالیرتبهی فنلاند زن هستند، نسبت زنان به مردان در این حوزه ۱.۶۷ است. فنلاند جایگاه دوم فهرست ۲۴ کشوری که زنان قدرت سیاسی بیشتری دارند را به خود اختصاص داده است.
کاندیداهای ریاستجمهوری فنلاند در ۲۰۱۲، ساری اسایا و ایوا بایودت.
۱. ایسلند
۴۴درصد وزیران ایسلند زنان هستند، و در ۵۰ سال اخیر زنان ۲۰ سال رهبری کشور را به عهده داشتند. براساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، این ۲ عامل باعث شدهاند زنان ایسلندی از نظر سیاسی قدرتمندترین زنان روی زمین باشند و ایسلند در رتبهی نخست فهرست ۲۴ کشوری که زنان قدرت سیاسی بیشتری دارند قرار بگیرد.
یوهانا سیگورداردوتیر، نخستوزیر سابق ایسلند.