معرفی رشته کامپیوتر

در مقاله آموزشی قبلی به آشنایی کلی با رشته مهندسی کامپیوترپرداخته شد. در این مقاله آموزشی سعی بر آشنایی با گرایش مهندسی کامپیوترگرایش نرم افزار می پردازیم که امیواریم برای شما مفید واقع شود. در گرایش مهندسی نرم افزار درس های مختلفی از رشته مهندسی مختلف مانند مهندسی برق, مهندسی الکترونیک در کنار دروسی مانند مهندسی نرم افزار, طراحی الگوریتم, هوش مصنوعی, برنامه نویسی کامپیوتر و … وجود دارد که به دانشجویان این گرایش قابلیت های لازم برای طراحی, اجرا و مستند سازی نرم افزار های مهندسی را می دهد.
دانشجویان گرایش مهندسی نرم افزار کامپیوتر در مقطع کارشناسی موظف به گذراندن تعداد ۱۴۰ واحد درسی می باشند که از بین این واحد ها ۱۹ واحد مربوط به دروس تخصصی که شامل دروسی مانند: تحلیل و طراحی سیستمها, طراحی زبان های برنامه سازی, مهندسی اینترنت, پایگاه داده ها و مهندسي نرم افزار می باشد که دانشجویان گرایش نرم افزار با مطالعه این واحد های درسی دیدی متفاوت نسبت به گرایشات دیگر برای طراحی, پیاده سازی و مستند سازی نرم افزار های کامپیوتری پیدا خواهند کرد اما توصیه ما به شما دانشجویان گرایش نرم افزار این است که علاوه بر مطالعه دروس درسی حتما از دوره هایی که توسط موسسات معتبر برگذار می شود مانند آشنایی با طراحی وبسایت, آشنایی با زبان های مختلف برنامه نویسی, طراحی و الگوریتم سازی را کسب نمایید. با توجه به رشد روز افزون استفاده از کامپیوتر در زندگی روز مره انسان ها, استفاده گسترده از اینترنت و استفاده از تجارت الکترونیک در فنون بازاریابی جدید می توان آینده روشنی را برای دانشجویان گرایش نرم افزار پیش بینی نمود.
آینده شغلی گرایش نرم افزار :
امروزه تمامی ادارات, کارخانجات و سازمان ها همگی دارای بخش IT می باشند که افرادی که در این بخش فعالیت می کنند نیاز به دارا بودن اطلاعاتی در حوزه کامپیوتر دارند. دانشجویان و فارغ التحصیلان گرایش نرم افزار می توانند با طراحی نرم افزارهای مختلف راه صد ساله را یک شبه بپیمایند اما مشکلی که در کشور ما وجود دارد عدم رعایت قوانین کپی رایت می باشد. برای این منظور نیاز است که افرادی که اقدام به برنامه نویسی و طراحی نرم افزار نمایند باید رابطه های خوبی برای منتشر کردن نرم افزار و حفظ حق کپی آن داشته باشند.
گرایش های کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار :
– مهندسی کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی و رباتیکز
– مهندسی کامپیوتر گرایش الگوریتم ها و محاسبات
– مهندسی کامپیوتر گرایش معماری کامپیوتری
– مهندسیی رباتیک
دانشجویان گرایش نرم افزار پس از پایان دوره لیسانس می توانند بر اساس علاقه خود یکی از گرایش های بالا را انتخاب نمایند.
پس از پایان دوره کارشناسی ارشد فارغ التحصیلان دارای مهارت هایی برای مشاغل زیر می باشند :
برنامه نویسی
مدیریت وبسایت
کارشناس پایگاه داده
طراح وب
کارشناس شبکه
کارشناس امنیت اطلاعات
کارشناس پشتیبانی نرم افزار
دوره دکترای رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار:
طول دوره دکترای گرایش نرم افزار حداقل ۲٫۵ سال و حداکثر۳٫۵ می باشد که شامل ۱۵ واحد آموزشی و ۲۴ واحد پژوهشی می باشد. به دلیل واحد های پژوهشی فراوان در مقطع دکترا شرکت در این دوره به دانشجویانی پیشنهاد می شود که علاقه به گسترش مرزهای دانش و انجام تحقیقات پژوهشی دارند.