تکنولوژی AR
پردیس فناوری کیش_نقش مشاوره متخصصین صنعت و مدیریت_گروه صنعت و فناوری
تکنولوژی AR و برخی از کاربردهای آن
. تکنولوژی های دیجیتالی و نفوذ آن ها در کسب و کار به سرعت رو به پیشرفت است. در این راستا، واقعیت افزوده (AR) به یک فرصت برای سازمان هایی که به دنبای جذب مشتری و درآمد بیشتر هستند، تبدیل شده است سرعت پیشرفت این تکنولوژی در حدیست که کسب و کارهای مختلف با از دست دادن کوچکترین فرصتی از بازار رقابتی جا خواهند ماند. با استفاده از برنامه ها و راهکارهای واقعیت افزوده (AR) کسب و کارها می توانند با تعاملات خلاقانه ای باعث جذب مشتری می شوند.
تکنولوژی های دیجیتالی و نفوذ آن ها در کسب و کار به سرعت رو به پیشرفت است. در این راستا، واقعیت افزوده (AR) به یک فرصت برای سازمان هایی که به دنبای جذب مشتری و درآمد بیشتر هستند، تبدیل شده است. سرعت پیشرفت این تکنولوژی در حدیست که کسب و کارهای مختلف با از دست دادن کوچکترین فرصتی از بازار رقابتی جا خواهند ماند. با استفاده از برنامه ها و راهکارهای واقعیت افزوده (AR) کسب و کارها می توانند با تعاملات خلاقانه ای باعث جذب مشتری می شوند.
واقعیت افزوده از اطلاعات کاربران که در دنیای دیجیتالی محفوظ است استفاده کرده و از این اطلاعات به صورت خودکار و مستقیم در ارتباط با دنیای واقعی استفاده می کنند. کاربران می توانند محتوایی مانند انیمیشن، ویدیو و یا محصولات ۳D را در یک ویدیوی زنده از طریق دوربین گوشی هوشمند خود که به سمت یک عکس گرفته شده، مشاهده کنند.
موارد استفاده محصولات
AR ابزاریست که برای ارائه ی یک تجربه ی ملموس از خرید وسایلی مانند مبلمان یا اتومبیل طراحی شده است. تکنولوژی AR این امکان را برای مشتریان فراهم می کند که یک تجربه ی واقعی از آنچه قصد خرید آن را دارند ، داشته باشند.
تبلیغات و فروش
تکنولوژی AR با ارائه ی تبلیغات منحصر به فرد، مشتریان را برای خرید محصول متقاعد می کند. AR این امکان را برای خریداران فراهم می کند تا تبلیغات چاپی یا یک محصول را اسکن کرده و موارد لازم را به سبد خرید خود اضافه نمایند.
آموزش و پرورش
AR شرکت ها را قادر می سازد تا محصولات آموزشی بسیار خوبی را بدون کوچکترین نیازی به راهنماهای گرانقیمت تولید کنند. با استفاده از AR دانش آموزان می توانند با مطالعه و تعامل با محصولات آموزشی از دستگاه های مختلفی برای درک بهتر مطالب درسی استفاده نمایند.
خدمات مبتنی بر مکان
AR قابلیت های منحصر به فردی برای مسافران جهت کشف مکان های گردشگری، جاذبه های نزدیک به محل اقامت و رستوران ها را ارائه می دهد.
ورزش
سادهترین نمونه واقعیت افزوده را میتوان در برنامههای ورزشی تلویزیونی مشاهده نمود. برای مثال، نمایش نتیجه مسابقات فوتبال در دایره مرکز زمین، یا در زمان پخش مسابقات شنا در تلویزیون، نمایش شماره خط هر شناگر و نمایش رکورد در پشت هر شناگر (که امکان مقایسه شناگران را به بینندگان مسابقه میدهد) نمونههایی عادی از کاربرد این سیستم است
بازیهای ویدئویی دستی
بوسیله «کارت واقعیت افزوده» برای نینتندو ۳دیاس و پلیاستیشن ویتا با استفاده از دوربین مخصوص، میتوان بازی کرد.
نرمافزارهای کاربردی
با توجه به گسترش سریع موبایلهای هوشمند (Smart Phones) به عنوان اصلیترین سختافزارها برای واقعیت افزوده میتوان به گسترش روزافزون نرمافزارهای کاربردی در حوزههای مختلف اشاره کرد.
آموزش
استفاده از واقعیت افزوده در آموزش و پرورش در چند دهه اخیر پیشرفت چشمگیری داشتهاست و از طرفی با افزایش سطح استفاده از وسایل همراه در این زمینه، بهرهبرداری از این تکنولوژی به شدت رو به رشد میباشد. بهطور معمول نیازهای اولیه نرمافزارهای واقعیت افزوده عبارتند از یک پردازشگر، نمایشگر خاص، سیستم ردیابی و سختافزار و نرمافزارهایی که مورد نیاز میباشد. از این تکنولوژی میتوان در سطوح مختلف آموزشی از تحصیلات ابتدایی و متوسطه که به آنها اصطلاحاً K-12 گفته میشود، گرفته تا تحصیلات سطح بالای دانشگاهی استفاده نمود.
استفاده از واقعیت افزوده در آموزش سطوح پایین تحصیلی
یکی از مهمترین و رایجترین استفادههایی که از این تکنولوژی میشود در کتابهای واقعیت افزوده است. اصطلاحاً به این گونه کتابها، جادویی گفته میشود. این کتابها شباهت زیادی به کتابهای معمولی دارند با این تفاوت که کاربر با استفاده از عینکهای مخصوص واقعیت افزوده هنگام مشاهده صفحات کتاب، اشکال سه بعدی دیجیتالی که بیرون از کتاب ایجاد شدهاند را نیز میبیند
این کتابها در واقع مدل دیجیتالی کتابهای برجسته مرسوم هستند که به کاربر امکان مشاهده اشکال سه بعدی را در هر زاویه و جهتی میدهند، همچنین از این کتابها میتوان به صورت اشتراکی استفاده نمود به این صورت که دو کاربر دید یکسان و یا متفاوتی را از یک صفحه کتاب داشته باشند و از این جهت بسیار کارآمد و مفید میباشند.
استفاده از واقعیت افزوده در آموزش سطوح بالا و دانشگاهی
یکی از مهمترین کارهایی که در زمینه آموزش در سطوح بالای دانشگاهی صورت گرفتهاست، راه اندازی آزمایشگاههای راه دور مجازی با استفاده از تکنولوژی واقعیت افزوده میباشد. طی سالیان گذشته فعالیتهای زیادی در زمینه آزمایشگاههای راه دور به صورت مجازی و الکترونیکی صورت گرفتهاست، که اغلب در رشته مهندسی برق و الکترونیک کاربرد داشتهاست، اما این روشها علاوه بر مزایای زیاد، معایبی نیز به همراه دارند که از جمله آنها اینکه در روش مجازی سازی، کاربران از آنجایی که به صورت واقعی با ابزارها و وسایل آزمایش در تعامل نمیباشند، در نتیجه نمیتوانند تجربه کافی حاصل از آزمایش را بدست آورند. از طرفی این شیوه آموزشی در بسیاری از حوزههای آزمایشگاهی کارایی لازم را ندارد، به عنوان مثال در صورتی که آزمایشگاه شیمی به صورت مجازی و راه دور برگزار گردد، نتیجه بخش نخواهد بود.
از این رو در این حوزه استفاده از قابلیتهای واقعیت افزوده که فراتر از روشهای مجازی مرسوم میباشد، میتواند تأثیرگزارتر باشد. از این جهت که با استفاده از این تکنولوژی، فهم مطالب و نتایج حاصل از آزمایشات در کیفیتی برابر و یا بیشتر از حالتی که در آزمایشگاههای واقعی صورت میگیرد، خواهد بود و از طرفی حل مسائل پیچیده به راحتی صورت میگیرد. نرمافزاری که بدین منظور طراحی شدهاست ARRL4 نام دارد که در کامپیوتر کاربر اجرا شده و از طریق ارتباط TCP/IP به شبکه آزمایشگاه مورد نظر متصل شده و شروع به کار مینماید. این برنامه، در واقع با استفاده از دوربینهای ویژه که در محل اصلی نمایشگاه واقع شدهاند، و همچنین افزودن المانهای مجازی و دیجیتال به آنها با استفاده از واقعیت افزوده، به کاربر امکان تعامل با وسایل آزمایشگاهی و در نهایت مشاهده نتیجه کار خود را میدهد. استفاده از این شیوه آموزشی، امروزه علاوه بر رشتههای مهندسی، در تدریس دروسی همچون تاریخ و جغرافیا نیز کاربرد دارد.